moshaverrkhob
moshaverrkhob

روش هايي براي كنترل كودك لجباز در اين مقاله فراهم شده است كه كمك زيادي به والدين مي كند. بسياري از والدين با اين سوال كه با كودك لجباز چگونه بايد رفتار كنند دست و پنجه نرم مي كنند. لجبازي در كودك يك مشكل متداول است، مخصوصا در كودكان سه تا پنج ساله و نوجوانان. اين مسئله قسمت طبيعي از رشد كودك است و در رفتارهايي مثل نافرماني از والدين، معلمان و ديگر بزرگترها نمود پيدا مي كند.

در دوره دبستان، آن هايي كه لجباز هستن بيشتر بهانه گيري مي كنند و هر چه شما مي خواهند انجام نمي دهند (يا بسيار كند انجام مي دهند)، تا اينكه از كوره در بروند، كه ويژگي بچه هاي كوچكتر است.

كودك ممكن است سعي داشته باشد كنترل خود را روي موقعيت نشان دهد يا استقلال خود را اعلام كند. شايد او در حال تست كردن محدوديت هايش و اقتدار شماست. يا شايد مي خواهد آنچه را دوست ندارد ابراز كند، مخصوصا وقتي شما به او مي گوييد مثلا اسباب بازي ها را جمع كن يا كارهايت را انجام بده.

چگونگي مديريت لجبازي در كودكان
در اين قسمت برخي نكات كاربردي و روش هايي براي كنترل كودك لجباز ارائه شده است:

۱. به دنبال دلائل ايجاد اين رفتار بگرديد
به دنبال دلائل و راه اندازهاي رفتار كودك بگرديد، و سعي كنيد رفتار لجبازي وي را زير نظر بگيريد. آيا الگويي وجود دارد؟ آيا چيزهاي خاصي هستند كه دوست ندارد يا نمي خواهد انجام دهد؟ آيا او زماني كه كودك لجباز مي شود كه مسائل گيج كننده هستند يا زماني كه عجله دارد؟

هم چنين، سعي كنيد در مورد قوانين و تكاليف منزل صريح باشيد، تا كودك بتواند آنها را دنبال كند. براي مثال، در كودكان پنج تا شش ساله تميز كردن كل اتاق كمي زياد است، و اگر همين كار را به صورت تكاليف خردتر دربياوريد شايد بهتر بتواند انجام دهد.

مثلا برداشتن اسباب بازي ها از روي زمين، يا كمك به شما در انجام آنها. زماني كه دليل را پيدا مي كنيد، مي توانيد قدم هاي لازم براي انطباق با موقعيت را برداريد و با مخالفت كمتري مواجه شويد. اين كار يكي از روش هايي براي كنترل كودك لجباز مي باشد كه بسيار موثر مي باشد.


روش هايي براي كنترل كودك لجباز
۲. فرزند خود را براي انجام كارهاي خوب آماده كنيد
سعي كنيد از موقعيت هايي كه كودك در آنها لجبازي نشان مي دهد يا رفتار بد دارد دوري كنيد. براي مثال، اگر برنامه زماني كودك بيش از حد پر باشد كودك باشد بداخلاق مي شود، سعي كنيد از برنامه ريزي براي كارهاي زياد بعد از مدرسه يا براي آخر هفته بپرهيزيد. اگر كودك شما از تغيير ناگهاني متنفر است، سعي كنيد بين فعاليت هاي يك وقت اضافي را منظور كنيد.

۳. طوري با كودك رفتار كنيد كه دوست داريد با شما رفتار شود
دقيقا مانند بزرگسالان، كودك شما كه با او به خوبي رفتار كرده ايد مي تواند آرام باشد.

ممكن است عصبي باشد يا احساس بي حوصلگي كند و نياز به ساعاتي آرامش داشته باشد. در مورد آنچه كودك بايد انجام دهد محكم باشيد اما با روشي نرم و دوستانه با او صحبت كنيد.

زماني كه الگوي خوبي از چگونگي ابراز يك عقيده يا مخالفت به روش محترمانه و عاشقانه هستيد، كودك شما نيز پيروي مي كند.

۴. از مزاياي مهارت كلامي كودك خود بهره بگيريد
والدين كودكان دبستاني يك مزيت را نسبت به والدين كودكان كم سن تر دارا هستند مخصوصا در مورد رفتارهايي مثل لجبازي: آنها مي توانند با كودك خود صحبت كنند. به آرامي با كودك خود صحبت كنيد و روي يك راه حل براي هر دو طرف كار كنيد. براي اين كار مي توانيد از مشاور كمك بگيريد تا روش هايي براي كنترل كودك لجباز به شما بياموزد و مهارت هاي كلامي لازم را به شما آموزش دهد.

۵. قوانين پايه را مشخص كنيد، روش هايي براي كنترل كودك لجباز
اطمينان حاصل كنيد كه كودك دقيقا مي داند كه چه كاري را بايد و چه كاري را نبايد انجام دهد.

براي مثال، اگر بد صحبت كردن با شما هنگام مشاجره يك تخطي قانوني در خانه شما محسوب مي شود، براي كودك مشخص كنيد كه اگر اين كار را انجام دهد عواقب بدي در پي خواهد داشت، و شانس دومي وجود ندارد. پيامد را آن چيزي انتخاب كنيد كه مي خواهيد روي دهد، مثلا عدم مشاهده تلويزيون در باقي روز يا انجام وظايفش در خانه.

بدين ترتيب او ياد مي گيرد كه خواسته هاي شما را ناديده نگيرد و اقتدار شما را دست كم نگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/11  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله، بهترين برخورد را داشته باشيد

لجبازي در كودكان ۲ تا ۳ ساله امري شايع مي باشد و بسياري اوقات اين رفتار والدين را كلافه كرده است و آن ها را وادار به تسليم مي كند. آيا واقعا كوتاه آمدن در برابر لجبازي هاي كودك صحيح مي باشد؟ كودك در اين سن دوست دارد تا استقلال خود را تثبيت كند و كارها را با لجبازي و به شيوه خودش انجام دهد، در اين هنگام اگر والدين رفتار مناسبي از خودشان نشان ندهند كودك در آينده با مشكلاتي رو به رو مي شود و ياد مي گيرد كه با لجبازي و پرخاشگري كارهايش را انجام دهد و زماني كه در اجتماع تقاضاي او به درستي برآورده نشود نسبت به توانايي هاي خود دچار ياس و نااميدي خواهد شد، به همين دليل اگر كودك لجبازي داريد بهتر است از مشاوره كودك كمك بگيريد و با ياري مشاور به رفتار هاي صحيح او پي ببريد.

لجبازي كوكان ۲ و ۳ ساله، علت اصلي
كودكان ۲ ساله شخصيت خود شيفته دارند و بايد در مورد تربيت كودكان ۲ تا ۳ ساله آگاهي لازم را داشته باشيد زيرا در اين سن كودكان در سطحي از دوره رشدي قرار دارند كه تمام دنيا متعلق به خودشان مي دانند و تمايل دارند تا هر چيزي كه مي خواهند سريعا براي آن ها فراهم شود و زماني كه چيزي از او سلب مي كنيد و يا با محدوديت هايي رو به رو مي شود واكنش هاي خود را به صورت لجبازي و جيغ زدن نشان مي دهد تا حق خود را از ديگران بگيرد، حتي احتمال دارد احساسات و عواطفش آن قدر برانگيخته شود كه راهي براي بروز آن ها پيدا نكند و شروع به لجبازي كردن نمايد.

علت ديگر لجبازي ناتوان بودن كودك است چون قادر نيست كاري كه مي خواهد را به درستي انجام دهد و نااميدي خود را با لجبازي كردن نشان مي دهد، در هر صورت لجبازي به خاطر هر علتي كه باشد قابل پذيرفتن نيست و شما بايد اين رفتار را در كودك تان تغيير دهيد و به او بفهمانيد كه با لجبازي كردن كاري پيش نمي رود و لجبازي كردن رفتار صحيحي نمي باشد.

واكنش صحيح در مقابل لجبازي كودكان
والدين لازم است ابتدا علت لجبازي كودك ۲ و ۳ ساله خود را بيابند و آگاهي لازم در مورد آن را به دست آورند تا در اين صورت بتوانند واكنش صحيح كه همان بي اعتنايي است را از خودشان نشان دهند اين شيوه در طولاني مدت مناسب است و باعث تغيير رفتار لجبازي در كودك مي شود، همچنين در بعضي مواقع كودك براي اين كه توجه شما را به خودش جلب كند لجبازي مي كند.

به طور مثال فرض كنيد كودك از شما آبميوه در خواست كرد و شما آن را در خانه نداريد و در اين صورت شروع به داد و بيداد مي كند و از شما مي خواهد تا همين الان براي او آبميوه فراهم نماييد اگر شما به خواسته او توجه كنيد و آن را برآورده نماييد سبب تشويق رفتار لجبازانه او مي شويد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله | بهترين برخورد را داشته باشيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/18  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي كودك هفت ساله – نقاط عطف رشدي و روش هاي فرزندپروري مناسب براي كودكان اين سنين كدامند؟ مدت زمان 5 دقيقه مطالعه.

اكثر كودكان هفت ساله تشنه يادگيري هستند و يك كنجكاوي ذاتي و هيجان بيشمار براي شناخت امور مختلف در جهان دارند.

آنها كاوشگران، دانشمندان و تحليل‌گران ذاتي هستند، و سوالات بسياري را مي پرسند از اينكه چرا آسمان آبي است تا بچه ها از كجا مي آيند.

روانشناسي كودك هفت ساله
در اين سن، آنها همچنين براي نشان دادن دانش خود شور خاصي دارند و نسبت به آن مغرورند، و اغلب از نشان دادن آنچه بلد هستند به كودكان با سن كمتر لذت مي برند.

هم چنين از آشنايي باز زير و بم كلاس و همكلاسي ها احساس اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي كند.

هم چنين، از يادگيري رياضيات پايه و توانايي نوشتن لذت مي برند و دوست دارند آن را با والدين، دوستان و افراد نزديك فاميل در ميان بگذارند.

رشد فيزيكي و جسمي روانشناسي كودك هفت ساله
براي يك كودك هفت ساله، رشد فيزيكي بيشتر با اصلاح همراه است تا تغييرات آشكار. همراه با پيشرفت بيشتر در مهارت هاي ظريف حركتي، بدن ظريف و بلند كودك شما همچنان به رشد خود ادامه مي دهد.

در اين سن، كودكان هماهنگي و تعادل بيشتري را نشان مي دهند و مي توانند مهارت هاي حركتي را با هم تركيب كنند،

مثلا در هنگام رقصيدن دور بچرخند و … . هر چقدر از لحاظ فيزيكي فعال تر باشند، اين مهارتها سريع تر رشد مي كنند.

با وجود اينكه نمي توان انتظار داشت كه كودكان اين سنين تغييرات رشدي سريع و وسيع نشان دهند، كودكان در اين سن يك جهش رشدي در قد دارند.

به صورت ميانگين، هر كودك هفت ساله 5 تا 6 سانتي متر رشد قدي را نشان مي دهند.

روانشناسي كودك هفت ساله

نقاط عطف كليدي روانشناسي كودك هفت ساله
دوچرخه را مي راند
حركاتي كه نيازمند تعادل و ايستادن در يك نقطه هستند انجام مي دهند مثلا چرخيدن و…
تكاليف معمولي و ساده را به خوبي انجام مي دهند مثل مرتب كردن تختخواب و …
نكات فرزندپروري
فعاليت هاي جسمي سرگرم كننده را با خانواده انجام دهيد. ورزش كنيد و به فعاليت هاي بيرون از خانه گروهي بپيونديد.

كودكاني كه فعاليت حركتي بيشتري دارند رشد حركتي بهتري را نشان مي دهند نسبت به آنها كه بدون تحرك هستند.

رشد هيجاني
بلوغ هيجاني در اين سن، بسيار متفاوت تر از آنچه قبلا در دوران پيش دبستاني و مهدكودك بود مي شود.

منبع :كودك و نوجوان-روانشناسي كودك هفت ساله

امتیاز:
بازدید: 92
برچسب:
:
[ 1399/2/25  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب